Het gebied van de Pic St Loup

De "Mazet" ligt hoog in een bergachtig gebied hetgeen een prachtig uitzicht garandeert op diverse plekken van de omgeving. Met name kunt u genieten van de markant gevormde berg de “Pic Saint Loup”die hier het hele gebied domineert.

U vindt in onze omgeving overal wijngaarden en olijfboomgaarden naast landerijen en verder is er veel bos. Veel begroeiing blijft zomer en winter groen. Er slingeren kleine weggetjes door het landschap en als u deze volgt dan passee rt u regelmatig sfeervolle kleine middeleeuwse dorpjes die in de zomer versierd zijn met een kleurige bloemenpracht. Wijncaves zijn er in overvloed evenals restaurantjes waar u vaak en zeker tussen de middag voor een aantrekkelijke prijs kunt eten.

Film over Het gebied van de Pic St Loup

Sportieve activiteiten

In de omgeving van de Mazet is ontzettend veel te beleven. Denk daaarbij aan:

* wandelen door de prachtige natuur
* moutainbiken
* bergbeklimmen
* parachutespringen
* paardrijden
* en nog veel meer

Voor een korte impressie, bekijk de film. Uiter aard helpen we u met het maken van de goede afspraken

Film over Sportieve activiteiten

De Herault (38 km)

De Hérault, een rivier die haar oorsprong vindt uit het hoogste punt van Mont Aigoual, een prachtig uitzichtpunt in de Cevennen.
De Hérault stroomt door dit bergland en haar water heeft door de tijden heen deze prachtige stranden van fijn zand en kiezels gevormd

Filmbeelden over De Herault (38 km)

Montpellier (30 km)

Montpellier, ligt op een afstand van slechts 30 kilometer van de Mazet. Montpellier ligt vlakbij de Middellandse Zee en is een levendige studentenstad met toeristische trekpleisters die behoren tot de meest prestigieuze van het werelderfgoed.

Filmbeelden over Montpellier (30 km)

Cirque de Navacelles (85 km)

De Cirque de Navacelles is een groot keteldal dat bij de zuidelijke rand van het Centraal Massief in het zuiden van Frankrijk ligt, vlak bij de plaatsen Saint-Maurice-Navacelles en Blandas, tussen de departementen Hérault en Gard in de regio Languedoc-Roussillon.

Lees meer over : Cirque de Navacelles (85 km)

Pont du Gard (75 km)

Het aquaduct Pont du Gard is het best behouden aquaduct ter wereld en het meest indrukwekkende van de Middellandse Zee.

De Pont du Gard, die het dal van de Gardon overspant, is het grootste bouwwerk van het 50 kilometer lange aquaduct dat Nîmes van drinkwater voorzag. De bouw, onder de imperiums van Claudius en Nero, tussen 40 en 60 na Christus, duurde circa 15 jaar.

Lees meer over : Pont du Gard (75 km)

Sommieres (14 km)

Het stadje heeft een rijke historie en dat blijkt ondermeer uit de smalle middeleeuwse straatjes, het kasteel (in renovatie) hoog boven het centrum en de brug over de rivier direct tegenover een prachtige oude stadspoort. De brug was ooit een Romeinse brug met 17 bogen. Maar in de 10e eeuw begon men de oevers te bebouwen. Nu is zelfs nog een boog te zien in een overspanning met de toegang tot het centrale marktplein.

Lees meer over : Sommieres (14 km)

Nîmes (34 km)

Nîmes heeft de geschiedenis van Europa van dichtbij beleefd. De invloeden en contradicties mogen dan talrijk zijn, de identiteit van Nîmes is op haar beurt uniek. Stad met 7 heuvels die tegelijk Romeins, middeleeuws en hedendaags zijn, is een stad van bouwmeesters.

Get uigenis hiervan is de opstelling van het 'Maison Carée' tegenover het Carré d’Art, met de weerspiegeling van de Romeinse steen op het glas.

Filmbeelden over Nîmes (34 km)

Klik op de kaart voor Google maps

Fred en Marijke Andriessen

fredenmarijke

Ons adres

Marijke en Fred Andriessen ,“La Felicita”

Route de Saint Bauzille de Montmel 34270 Vacquieres, France

  • +33 674130347 (mobiel Fred)
  • +33 672690439 (mobiel Marijke)

Wat anderen zeggen