Cirque de Navacelles (85 km)

De Cirque de Navacelles is een groot keteldal dat bij de zuidelijke rand van het Centraal Massief in het zuiden van Frankrijk ligt, vlak bij de plaatsen Saint-Maurice-Navacelles en Blandas, tussen de departementen Hérault en Gard in de regio Languedoc-Roussillon.

Het dal werd ongeveer 3 miljoen jaar geleden gevormd door glaciale erosie. Vervolgens sneed de rivier de Vis door de basis van het dal, en ontstond een hoefijzermeer. Het meer droogde op en liet leem en turf achter.

Bereikbaarheid

De cirque ligt erg geïsoleerd; er liggen slechts een paar kleine dorpjes in de omgeving. De dichtstbijzijnde groter e stad is Millau. Als gevolg van de recente voltooiing van de A75 van Clermont-Ferrand naar Pézenas, waardoor een snelle verbinding tussen Parijs en de Middellandse Zee is ontstaan, is het gebied de laatste jaren populairder geworden bij bezoekers. Ook het viaduct van Millau, dat de gemeente met dezelfde naam omzeilt, heeft hieraan bijgedragen.

De wegen in het gebied zelf zijn slecht onderhouden en breed genoeg voor slechts één voertuig. Een spectaculaire weg naar de bodem van de vallei is een belangrijke trekpleister.

Klik op de kaart voor Google maps

Fred en Marijke Andriessen

fredenmarijke

Ons adres

Marijke en Fred Andriessen ,“La Felicita”

Route de Saint Bauzille de Montmel 34270 Vacquieres, France

  • +33 674130347 (mobiel Fred)
  • +33 672690439 (mobiel Marijke)

Wat anderen zeggen